Consells per escollir un nom de domini i de correu perfectes!

Consells per escollir un nom de domini i de correu perfectes!

Consells per escollir el millor nom de domini i de correu!


Els noms de domini i de correu són personals, únics i representen tant a una persona com a un col·lectiu a internet. Aquests noms però, no es poden modificar i un cop creats aquests perduren permanentment fins que s’alliberen al final del seu cicle de vida. 

És precisament per aquesta raó de no poder modificar el nom del domini o bústia de correu que, a vegades, ens trobem amb una pregunta que poder pot semblar massa complicada de respondre: "Quin nom de domini trio? I de correu?!"

En aquest article t’exposarem alguns consells per a escollir un nom, tant de domini com de correu, perfecte, per a que puguis utilitzar-ho còmodament i no t’hagis de trencar el cap pensant-lo!

Per escollir un nom de domini, et recomanem el següent: 

    • Que el domini sigui fàcil d’escriure, intenta evitar els caràcters especials com guions o altres símbols. La ela geminada tot i ser un caràcter propi del català, no el recomanem gaire degut a la dificultat per escriure-la sobretot en dispositius mòbils. 

    • Com més curt sigui el nom de domini, més fàcil serà per a la gent cercar i escriure’l.

    • Si el domini té un propòsit comercial, intenta utilitzar paraules claus referents al servei ofert. Això ajudarà a l’usuari a recordar-lo més fàcilment, per exemple: latevafarmacia.cat o pintorsgranollers.cat

    • Intenta en qualsevol cas que el domini sigui fàcil de recordar!

    • Finalment, la més important de totes: Que estigui disponible! Si és així, afanya’t a agafar-lo abans no te’l prenguin!

Però i el nom de la bústia de correu pot ser qualsevol? Es clar que no! La bústia de correu ha de tenir un nom a l’alçada del domini, per això et recomanem les següents pautes, però s’hi poden aplicar gairebé els mateixos criteris que amb el domini!

    • Que el nom de la bústia sigui curta, fàcil d’escriure i descriptiva. Igual que amb el domini!

    • Si el propòsit és comercial, en comptes d’utilitzar un: hola@labotiga.cat s’hi pot posar per exemple: parlem@labotiga.cat o tescolto@labotiga.cat. La originalitat és vital!

    • Si és un correu personal, que identifiqui correctament a la persona que la gestiona. El millor en aquest cas pot ser el nom personal, però si n’hi han de repetits caldrà innovar!

Aquests son els nostres consells per a escollir un nom de domini i correu ideals, per a que sigui pràctic i útil en tot moment! 

Què? Ja saps quin domini vols? No esperis més i fes-te’l a elteu.cat! A continuació tens un tutorial que t’ensenyarà com donar d’alta un correu .cat fàcilment i en només uns minuts!